+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПОСІВАМИ ОЗИМОЇ ПШЕНИЦІ ВІД ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПОСІВАМИ ОЗИМОЇ ПШЕНИЦІ ВІД ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
02.10.2017

        Початок осені цього року склався досить різноманітним. В різних регіонах центральної та південної України мали місце такі природні явища як суттєві перепади температур (з+32 С до +9 С), різного характеру опади (недостатні та подекуди надмірні, град), а також потужні вітри. Все це не найкращим чином відобразилось саме на сільському господарстві, ускладнивши збирання врожаю соняшника, кукурудзи та сої, а також затримавши планові обробки посівів ріпаку та посівну кампанію озимих зернових.

        Але, не зважаючи на всі примхи природи та складнощі, з ними пов’язані, більшість запланованих площ озимої пшениці та ячменю вже посіяні, а на деяких з них, після останніх опадів, отримано сходи. В зв’язку з цим, пропонуємо розглянути декілька варіантів осіннього догляду за посівами озимої пшениці.

Інсектицидний захист

        Погодно-кліматичні умови цього року сприяли значному поширенню різноманітних шкідників, котрі зараз створюють пряму небезпеку збереженню посівів озимих зернових. Останні обстеження полів спеціалістами нашої компанії показали, що на сьогодні досить суттєвою небезпекою стає наявність великої кількості бавовняної та озимої совки, яка пошкоджує як кореневу систему рослин, так і її вегетативну масу. На деяких оглянутих ділянках популяція шкідника виявилась настільки високою, що вже зараз існує загроза посівам озимої пшениці. Цього шкідника слід спостерігати в ранкові та вечірні години, коли інтенсивність сонячного випромінювання невисока. В цей час гусінь совки, яка може знаходитись в ґрунті, виходить назовні та активно харчується, пошкоджуючи молоді рослини аж до повного знищення листової поверхні. Отже, шкодочинність совки досить значна, тому боротьбу з нею треба провидити при перших її проявах. Для знищення цього шкідника ми рекомендуємо використовувати комбіновані препарати з вмістом декількох діючих речовин системної та контактної дії.

        За умови достатньо високих позитивних температур ще одним значущим шкідником можуть стати злакові мухи та цикадки. У фізі кущення пшениці вони можуть відкладати яйця в основні продуктивні стебла, які з’являються першими. Через 5-10 днів з них вилупляться личинки, які харчуються внутрішніми тканинами рослини, що суттєво може вплинути на врожайність озимої пшениці знизивши кількість продуктивних стебел на 5-10%.

       Препарати, які ми рекомендуємо використовувати для боротьби з шкідниками озимих зернових:

Живлення

       Молоді рослини озимої пшениці харчуються за рахунок ендосперму насінини до фази трьох листків. Після цього в рослинах утворюється вузол кущення та починає з’являтись вторинна коренева система. В цей час рослина переходить на споживання елементів живлення з ґрунту, це є початком фази кущення – однією з критичних фаз розвитку озимої пшениці. В цей період рослина потребує максимально збалансованого живлення для повноцінного розвитку кореневої системи, високопродуктивного кущення, накопичення цукрів та інших високоенергетичних сполук в точках росту для успішної перезимівлі. Але внаслідок температурних коливань, недостатнього зволоження ґрунту, низького рівня мінерального живлення та деяких інших факторів, декілька років поспіль рослини озимої пшениці не встигають почати процес кущення до настання критично-низьких температур при яких процес вегетації зупиняється. Враховуючи це, ми можемо допомогти рослині пришвидшити розвиток кореневої системи для збільшення площі її живлення та прискорити входження їх у фазу кущення, збільшивши його продуктивність. Досягти цього ми можемо за рахунок листового внесення елементів живлення необхідних рослині в цей період, а саме:

 

       Враховуючи вищезазначене, ми рекомендуємо наступні схеми для обробки посівів озимої пшениці восени:

      В разі настання ранніх заморозків, рекомендуємо застосовувати схеми з амінокислотами:

  Комбінації цих препаратів дозволяють рослинам пшениці отримати повноцінне збалансоване живлення на ранніх етапах розвитку, збільшити коефіцієнт кущення на 15-40% та значною мірою підвищити зимостійкість.

     Піклуйтесь про свої рослини зараз і вони віддячать Вам щедрими врожаями в майбутньому.

 За більш детальною інформацією чи консультаціями звертайтесь до представників компанії ТОВ «АГРОТОК ЛТД» у вашому регіоні, або за телефонами:

      (0522) 35-79-12,                  ( 095)-230-42-02,                ( 099)-167-06-33.

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco