+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ РІПАКУ ОЗИМОГО ВІД КОМПАНІЇ «АГРОТОК ЛТД»
РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ РІПАКУ ОЗИМОГО ВІД КОМПАНІЇ «АГРОТОК ЛТД»
03.05.2017

     Рання весна, з періодичними тривалими похолоданнями, призвела до не дуже сприятливих факторів перед входом ріпаку в цвітіння – зокрема це холодові стреси та затримка виходу шкідників аж до даного періоду  (мал.1). 

     Враховуючи умови, що склалися та стан озимого ріпаку, першочерговою задачею є  - проведення правильного захисту культури від шкідників:

  1. Для рослин, що ще знаходяться в фазі бутонізації - рекомендуємо в найближчий час провести захист від шкідників системними препаратами (Пірінекс Супер, Залп, Наповал, і т.д.)
  2. Для рослин, що ввійшли в фазу цвітіння - рекомендуємо застосовувати інсектициди,  які є безпечними для бджіл (Маврік, Альфа-Ацетаміприд, Біская і т.д.)

     Деякі посіви зазнали впливу холодів,  про це нам свідчить фіолетове забарвлення листкової пластинки та бутонів, а також наявність тріщин в середині стебел і коренів.

     Тому, з метою заліковування уражень та посилення фертильності пилку,  радимо застосовувати борні добрива (Еколайн Бор Органічний, Спідфол Бор і т.д.) в нормі 70-100 г/га Бору. Також, для зменшення впливу холодових стресів та підвищення стійкості при різкому переході на високі дені температури, слід застосовувати амінокислоти (Вігортем С, Амінокат 30, Спідфол Аміно Кальмаг  і т.д.)  та комплексні мікродобрива олійного напрямку (Еколайн Олійний Хелат, Паверфол Олійний, Нутрівант Плюс Олійний і т.д.), які є важливими для оптимального росту і розвитку бутонів та зменшення їх абортивності.

     Позакореневе підживлення можна поєднувати з інсектицидним захистом лише у фазу бутонізації.

     При вході культури в цвітіння ми повинні розуміти, що це основна фаза захисту рослин ріпаку від таких хвороб, як: альтернаріоз (найшкідливіший, мал.2), склеротиніоз, фомоз стебла, циліндроспоріоз, борошниста роса, вертицильозне та фузаріозне в´янення.

     Альтернаріоз викликає потемніння стручків, пошкоджує провідні пучки, що живлять насіння – в результаті отримуємо щупле насіння та інтенсивне розтріскування на стадії дозрівання стручків (сама хвороба проникає в рослину на стадії цвітіння і далі поширюється по провідним пучкам).

     Отже, для успішного захисту посівів ріпаку озимого від альтернаріозу і решти хвороб, що вражають стручки та можуть понизити урожайність на 30-50 %, рекомендуємо проводити фунгіцидний захист препаратами Аканто Плюс, Тітул Дуо, Болівар Форте та ін. (при настанні 15 % цвітіння). Фунгіцидний захист можна поєднувати з внесенням інсектицидів по цвітінню. 

Рекомендації розроблені агрономом-консультантом,

кандидатом сільськогосподарських наук, практиком Кифорук В.В

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco