+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Оцінка стану посівів озимих культур на 20.05.2017 року від «АГРОТОК ЛТД»
Оцінка стану посівів озимих культур на 20.05.2017 року від «АГРОТОК ЛТД»
24.05.2017

         Погодні умови весни цього року були складними, з частими похолоданнями та приморозками, тому вони негативно вплинули на посіви зернових культур (мал. 1). Спеціалістам нашої Компанії довелось часто виїжджати на поля, проводити оцінку посівів та надавати рекомендації (мал. 2).

        Останні заморозки, що пройшли 10-11 травня, пошкодили не лише листкову поверхню, але і негативно вплинули на колос, що знаходився в середині стебла. Який під дією холоду, в результаті проморожування тканин, почав темніти і перестав розвиватись. Допоки ще не зрозуміло як такий холод вплинув на фертильність пилку в колосках, що вже частково вийшли за межі листкової пластинки прапорцевого листка.

       Тому, при оцінці впливу приморозків, рекомендуємо враховувати:

      При цьому, для визначення можливого потенціалу посівів, потрібно знати:

      При розрахунку потрібно враховувати, що, залежно від вологозабезпечення, маса 1000 насінин може коливатись від 25 до 35 г (дуже рідко до 40 г), а в середньому з одного продуктивного повноцінного колоска може сформуватись від 0,7 до 1,2 г зерна. Тому, знаючи густоту стояння неушкоджених рослин і площу пошкодження листкового апарату, можна спрогнозувати потенціал посіву, який ще буде залежати від фертильності пилку, вологозабезпечення та живлення.

      Нашою командою було відмічено, що посіви, які, крім азотного ґрунтового живлення, були забезпечені ще й фосфорно-калійними добривами, краще перенесли вплив холодових стресів і мали вищу стійкість.

      При цьому для посівів, що мають потенціал на рівні 3 т/га, для їх стабілізації та покращення умов подальшого росту і розвитку, рекомендуємо використовувати амінокислоти в поєднані з мікроелементами та природніми стимуляторами (Вігортем С, Спідфол Марін і т.д.). Також можна поєднувати їх внесення з карбамідом  - для пришвидшення формування білку, та сульфатом магнію - для покращення засвоєння азоту і активізації фотосинтезу. Використання гумінових сполук та амінокислот в чистому вигляді  - є не доцільним, адже, коли післястресовий період сягнув більше 5-7 днів,  ми вже не можемо пом’якшити дію стресу та підлікувати ті клітини, що втратили тургор і хлоропласти, але залишились цілими.

      Для посівів, які мають потенціал на рівні 4-5т/га зерна, можна використовувати дорожчі та більш ефективні комбінації препаратів, зокрема амінокислоти (Амінокат 30, Спідфол Аміно Кальмаг і т.д.) з комплексом мікроелементів та стимуляторів росту (Спідфол Аміно Вегетація, Спідфол Аміно Цвітіня, Райкат Ріст та ін.).

     Дану обробку необхідно поєднувати з застосуванням інсектицидів системної дії (Кінфос, Наповал, Пірінекс Супер та ін.), у зв’язку з виявленням значного заселення посівів трипсами, а також з наявністю клопа шкідливої черепашки.

     В подальшому на даних посівах, залежно від потенціалу та наявності вологи, потрібно буде спрацювати на масу 1000 насінин – забезпечити рослини (в початок наливу) макро- і мікроелементами (Карбамід, Сульфат Магнію, Новалон Фоліар (10-45-15), Еколайн Зерновий Хелат, Нутрівант Плюс Зерновий і т.д.)

Рекомендації розроблені агрономом-консультантом,

кандидатом сільськогосподарських наук,

практиком Кифорук В.В. 

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco