+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Листкова діагностика. Що це? Навіщо?
Листкова діагностика. Що це? Навіщо?
22.02.2017

                        

      Головне завдання рослинництва – це розкриття та збереження генетичного потенціалу рослин на всіх етапах розвитку - від всходів до репродукції. Допомогти рослині в подоланні негативних впливів природного та штучного характеру – значить мінімалізувати втрату генетичного потенціалу та відповідно збільшити врожайність і якість агрокультур. Для досягнення цього необхідно дотримуватись технології вирощування. Одним із ключових етапів технології є саме раціонально розроблена програма живлення. Базується вона, насамперед, на тому, яка кількість макро- та мікроелементів необхідна культурам для формування тієї чи іншої врожайності. Кожна рослина по різному виносить елементи живлення із ґрунту, так само відрізняються і настання критичних періодів. Крім того, зміна ґрунтових та погодних умов (високі або низькі температури, засуха, підкислення ґрунту та ін) може викликати тимчасову недоступність елементів живлення для рослин або унеможливити їх споживання. У зв’язку з цим важливо контролювати стан рослини в усі періоди її життєдіяльності (особливо в критичні фази).

      Тож, "- Що це?":

      Листкова діагностика рослин являє собою хімічний аналіз рослинної тканини для визначення поточного вмісту (концентрації) поживних речовин у рослині. Здорові рослини повинні мати певну концентрацію життєвонеобхідних елементів залежно від їх виду і стадії розвитку. Аналіз рослинних тканин (насамперед листя) є досить економічним і стратегічним інструментом моніторингу стану рослин для підтримки гармонійного росту і розвитку. Це своєрідний індикатор здоров’я рослин і доступності поживних речовин для засвоєння через коріння і листя, гарна основа для діагностики існуючих проблем з живленням у рослинництві.

      Для овочевих рослин така діагностика дає змогу визначити найбільш сприятливий термін збору врожаю, адже мікроелементи пришвидшують достигання, що сприяє збільшенню врожаю, підвищенню в ньому вмісту сухих речовин, цукрів, білків, вітаміну С.  Особливо листкова діагностика важлива під час вирощування сільськогосподарських культур за інтенсивними технологіями.

      " - Навіщо?"

Листкова діагностика застосовується для:

1) моніторингу рівня забезпеченості рослин поживними елементами;

2) діагностики існуючих проблем живлення.

Моніторинг включає відбір проб здорових рослин для контролю і можливої корекції програми підживлення за весь період вегетації.

       Враховуючи все вище зазначене, можна зрозуміти та оцінити наскільки система живлення відіграє важливу роль у формуванні високого врожаю рослин. Саме тому, Компанія ТОВ "АГРОТОК ЛТД", для своїх клієнтів проводить безкоштовну листкову діагностику посівів. Лаборант із біологічних досліджень за допомогою даного експрес-методу протягом однієї години визначить потребу рослин в 15 макро- і мікроелементах, зробить ґрунтовні висновки і вразі існуючих проблем, на чолі із агрономом-консультантом (кандидатом сільськогосподарських наук, практиком), розробить рекомендації щодо потрібних підживлень для усунення дисбалансу живлення та повного розкриття потенціалу культури.

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco